Jordgubbar med myntasocker - Niklas Ekstedt

Jordgubbar med myntasocker - Niklas Ekstedt
Senast uppdaterad: 06 september 2022

Niklas Ekstedt är en erkänt duktig svensk kock som gjort sig känd för att vara duktig på att laga mat över eld. Här kommer ett recept på en efterrätt som också fungerar perfekt att äta som tilltugg.

Den här rätten kan du äta med bara händerna, doppa jordgubbarna i yoghurten och njut. Receptet har fått sin inspiration från Niklas Ekstedts kokbok - Ekstedt hemma.

Jordgubbarna kan med fördel bytas ut mot andra bär eller mixas tillsammans. 

Ingredienser:

  • 10 myntablad
  • 1 lime
  • 3 msk strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl fet yoghurt(kan använda gräddfil eller mascarpone också)

Gör så här:

  1. Hacka myntabladen och riv av skalet på limen. Bland detta med sockret i en mixer eller mortel.
  2. Rensa och skölj jordgubbarna. Pressa juicen från limen över jordgubbarna.
  3. Blanda sockret med yoghurten.

Sen är det bara att doppa jordgubbarna i yoghurten och njuta.