Tips på snittar

Tips på snittar
Senast uppdaterad: 06 september 2022

Att välkomna gästerna med snittar och något att dricka är ett fantastiskt bra sätt att starta festen på. Här får du tips på olika snittar att bjuda på.

Snittar brukar vara en grej som går hem hos gästerna. Det är en perfekt liten munsbit på en tugga eller två som går utmärkt att äta på stående fot, samtidigt som man minglar runt och hälsar på de andra gästerna. 

Det går bra att göra snittarna dagen innan eller samma dag som gästerna ska komma. Tänk dock på att inte göra de alltför lång tid innan då snittarna kan börja att se tråkiga ut om de får stå för länge. Det kan vara ganska pilligt att göra snittarna själv så tänk på att ha gott om tid när du komponerar ihop dem, framförallt om det är första gången du gör snittar.

Välgjorda snittar ser både fina ut för ögat och smakar gott. En av fördelarna med snittar är att det går att kombinera i oändligheten och det är lätt att tillgodose alla olika matpreferenser som kan finnas. Här nedan listar vi även tips på vegetariska snittar.

Ett tips är att köpa färdiga crostinis som till exempel de här från Zeta. Då får du färdigrostade bröd som är goda och perfekta att toppa med något av våra tips.

Här kommer tips på goda kombinationer som kan ge dig inspiration när du ska komponera snittar eller beställa av en cateringfirma.

Snittar med Fisk & skaldjur

Laxröra på bröd
Ägg & ansjovis-snitt
Räkor med majonäs
Tonfiskröra
Kallrökt lax & pepparrotskräm
Skagenröra
Löjrom & cremé fraiche på hårt bröd

Snittar med Kött

Rostbiff med pickles
Miniråbiffar
Grissinis med parmaskinka
Leverpastej och gurka
Parmaskinka och honungsmelon

Vegetariska snittar

Getost med honung
Getost med fikon
Brieost med valnöt
Mozzarella, basilika och tomat
Gorgonzolasnitt med päron

Veganska snittar

Marinerad svamp med karamelliserad rödlök
Tapenade på oliver
Auberginerullar med en fyllning på soltorkade tomater
Vegansk smördeg med pesto